Košarica
0.00€

Testo za pico

testo za pico - pica v domači pečici

Le kdo se ne veseli pice? Pri vsaki pici je zelo pomembno, kako dobro je testo za pico. Sara Popovič je seveda tudi tokrat uporabila našo moko, ki jo, skupaj z Naturo, združimo v posodi. Med mešanjem postopno dodajamo vodo. Testo gnetemo vsaj 2 minuti, oz. toliko, da se lepo odlepi od površine. Ko je dobro zgneteno ga pokrijemo s folijo in posodo postavimo na toplo.

V našem primeru je testo poleg radiatorja vzhajalo približno 8 ur. Ko je testo vzhajano, ga prestavimo na pomokano delovno površino, oblikujemo dva hlebčka, posujemo z malo mokice in pustimo, da še malo vzhaja. Testo lahko raztegnemo z rokami, saj postane zelo prožno in se ne trga. Raztegnemo ga v poljubno obliko, obložimo s svojimi najljubšimi sestavinami in spečemo.

Tako enostavno je to! Testo za pico lahko naredite tudi kakšen dan prej in ga do naslednjega dneva pustite v hladilniku.

Sestavine:

Sarini recepti
Nazaj
Testo za pico
Naprej
Potica