Slastna Focaccia

Sestavine za eno focaccio:
- 350g moke Polselli Classica
- 350g moke Polselli Blue
- 300 g moke Polselli Rustica
- 5-6 g moke Polselli Natura
- 24 g soli
- 20 g oljčnega olja
- 600-700 g hladne vode (dodamo postopoma)
V planetarnem mikserju ali spiralnem mikserju pregnetemo vse sestavine, razen soli in oljčnega olja. Sol dodamo po 10 minutah, nato pa postopoma dodajamo oljčno olje. Gnetemo približmo 20 minut na nizkih obratih, pri tem pa pazimo, da se testo ne segreje na več kot 25 stopinj.
Testo damo v plastično posodo s pokrovom in na sobni temperaturi vzhajamo od 4-6 ur, če je prostor hladnejši od 21 stopinj, podaljšamo čas vzhajanja na 8 ur.
Testo čez noč premaknemo v hladilnik. Zjutraj si pripravimo pekač, ki ga dobro namastimo in vanj damo testo. Pustim vzhajati vsaj 2 uri, da se testo segreje in postane mehurčksto. Po focacci dodamo oljčno olje, s prsti naredimo luknjice in dodamo dodatke: paradižničke, olive, rožmarin, grobo sol.
Focaccio pečemo na 220 stopinj od 35-45 minut – odvisno od pečice. Ko je focaccia zlato rjave barve, jo premestimo na rešetko, da se nekoliko ohladi. Nasvet: če boste focaccio pustili v pekaču, bo dno focaccie mehko, zato priporočam, da jo prestavite na rešetko .
Dober tek!