Košarica
0.00€

Večzrnati kruh Multicereali

večzrnati kruh multicereali

Ponovno čas za ljubi kruhek. Večzrnati kruh Multicereali vas bo brez dvoma prijetno pobožal po duši in želodcu. Velika posebnost tega kruha je njegova priprava, saj je uporabljena metoda poolisha. Gre za fermentiran dodatek k testu, ki poskrbi za boljšo teksturo, bolj zaokrožen okus, glede na naravno fermentacijo pa v receptu ne potrebujete veliko kvasa. Recept je pripravila La Sanja.

  • Količina: 1 velik hlebec
  • Čas priprave: 3-4 h brez fermentacije
  • Velikost pekača: Ø 26 cm ali pekač od pečice

Sestavine za poolish:

Sestavine za kruh:

Najprej se lotimo priprave poolisha. V posodi zmešamo vodo in kvas, da se kvas raztopi, nato pa dodamo moko in dobro zmešamo. Dobiti moramo gosto, a vseeno tekočo zmes. Posodo pokrijemo (pustimo dovolj prostora, da bo poolish lahko vzhajal) in fermentiramo 12-16 h na sobni temperaturi.

Nato se lotimo izdelave kruha. V topli vodi razpustimo kvas in pustimo 10 minut. Medtem odtehtamo moko, kateri primešamo sol.

V posodi, v kateri bomo mesili, zmešamo poolish in vodo s kvasom. Med stalnim mešanjem (lahko uporabite kuhinjskega robota) po žlicah dodajamo moko. Z nastavkom za gnetenje testo mesimo še 15-20 minut. Nato testo naoljimo in ga damo v posodo za vzhajanje. Pokrijemo in damo na toplo (26-28 stopinj). Po 30. minutah ga zgolj na hitro pregnetemo, nato pa vrnemo na vzhajanje za nadaljnjih 30 minut.

Po tem času kruh predenemo v lonec (ali pekač, odvisno, kje ga bomo spekli), pomokamo, malce prerežemo (X ali par zarez po dolžini) za lažjo peko in na toplem vzhajamo še 45 minut. Medtem segrejemo pečico na 220 stopinj. Kruh pečemo 45 minut. Če pečemo v loncu za kruh, ga 30 minut pečemo pokritega in 15 minut odkritega.

Pečen večzrnati kruh Multicereali pokrijemo s suho krpo, da bo ostal mehek, a hrustljav.

Sarini recepti
Nazaj
Mlečne bombetke
Naprej
Obroč s semeni