Opis
Manitoba moka je mehka pšenična moka tipa »0«. Zahvaljujoče mešanici kanadskih zrn ima ta moka lastnosti, zaradi katerih je tako vsestranska, da jo lahko uporabljamo kot oporo osnovni moki in pri pripravi kvašenega pečenega peciva in ostalih pekovskih izdelkov.
Manitoba moka je tudi izjemno primerna za mešanje z ostalimi univerzalnimi mokami, kot je na primer Polselli Nazionale.
Sestavine
- Tip »00« mehka pšenična moka.
Moka Polselli Manitoba – Kemijske/fizikalne lastnosti
- Vlažnost največ 15,50%
- Pepel: Vrsta »0« največ 0,65%
- Beljakovine: najmanj 13,00%
- Vlažen gluten: min 36
- Visoka elastičnost. Idealno za izdelke z dolgim vzhajanjem.
Alergeni
- Izdelek vsebuje gluten in lahko vsebuje sledi soje.
Alveografske vrednosti
- W 360/380
- P/L 0,70/0,80
Farinografska vrednost
- Absorpcija 62-65%
- Indeks vrednosti 48-49
- Stabilnost 12,00 -14,00 min
- Razvojni čas 3 – 3,30 min
Povprečna energijska vrednost:
Polselli Manitoba | 100 g | % AR*/100 g | |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | kJ | 1497 | 18 % |
Energijska vrednost | kcal | 353 | 18 % |
Maščobe | g | 2,0 | 3 % |
Nasičene maščobe | g | 0,4 | 2 % |
Ogljikovi hidrati | g | 72,5 | 28 % |
Od tega sladkorji | g | 1,0 | 1 % |
Vlaknine | g | 2,5 | |
Beljakovine | g | 13 | 23 % |
Sol | g | 0,004 | 0 % |