Košarica
0.00€

Mlečne bombetke

Mlečne bombetke

Mlečne bombetke s mehke in celo malo sladkega okusa. Najboljše so tople, tako po teksturi kot po okusu, saj so ravno takrat najbolj mehke, kombiniramo pa jih lahko s čimer koli. Zaradi velike količine mleka mlečne bombetke pojejte v dveh dneh po peki. Avtorica recepta je La Sanja.

  • Količina: 16
  • Čas priprave: 3-4h
  • Velikost pekača: pekač od pečice

Sestavine:

  • 600 g moke Fascia Rossa
  • 7 g soli
  • 270 g toplega mleka
  • 16 g svežega kvasa
  • 2 jajci + 1 rumenjak
  • 80 g sladkorja
  • 125 g masla sobne temperature

V toplem mleku razdrobimo kvas in dodamo žlico sladkorja. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drugi skledi zmešamo moko in sol ter ubijemo jajci in rumenjak. V skledo, v kateri bomo mesili, zlijemo vzhajan kvas, sladkor in jajca. Premešamo.

Ob počasnem mešanju dodajamo moko v majhnih količinah. Ko jo vso porabimo, mesimo še 10 minut, nato pa po žlicah dodajamo maslo. Ko porabimo vsega, mesimo še 10 minut. Testo oblikujemo v kepo, ga pomokamo, damo v skledo, pokrijemo in na toplem brez prepiha vzhajamo 1-2 h na dvojno velikost.

Po prvem vzhajanju ga zgolj na hitro pregnetemo ter razdelimo na 16 kosov teže ca. 75 g. Oblikujemo jih v mini hlebček, damo na pekač, pokrijemo s krpo in vzhajamo še 20-30 minut. Pred peko jih premažemo z jajcem in trikrat zarežemo po širini.

Pečemo 10 minut na 210 stopinjah, nato pa še 10 minut na 180 stopinjah. Pečene ohladimo na pekaču, po peki pa jih takoj pokrijemo s krpo, da ohranimo njihovo mehkobo. Postrežemo tople z različnimi dodatki.

 

Sarini recepti
Nazaj
Grisini
Naprej
Večzrnati kruh Multicereali