Opis
Moka dobre hidracijske sposobnosti, visoke kakovosti, pridobljena z mletjem najboljše pšenice. Posebej primerna za peko kruha in krušnih izdelkov. Če recept od nas zahteva, da v moko vmešamo večjo količino vode, skoraj zagotovo potrebujemo tovrstno moko.
Če sledimo trendom svetovnega spleta, vidimo, da so krušni izdelki z veliko vsebnostjo tekočine izjemno priljubljeni. Visoka hidracija običajno prinaša bolj puhasto sredico, hrustljavo skorjo in podaljšano svežino. Takšno testo pa zahteva tui nekaj več spretnosti pri izdelavi in moko, ki dobro prenaša tekočino. Največkrat na lastnih napakah spoznamo, da nekatere moke enostavno niso sposobne vpiti toliko količine, kot narekuje recept. Rezultat je mokro testo, ki se lepi na roko in ki nikakor ne dopušča oblikovanja.
Priporočamo, da imate v svoji kuhinji moko Polselli Blue, ki je vsestranska, za recepte, ki vsebujejo večjo količino vode, pa moko Polselli Fascia Rossa.
Sestavine
- Tip »00« mehke pšenične moke.
Alergeni
- Izdelek vsebuje gluten in lahko vsebuje sledi soje.
Alveografske vrednosti
- W 285/295
- P/L 0,50/0,55
Farinografska vrednost
- Absorpcija 58-59%
- Indeks vrednosti 52-53
- Stabilnost 12,00 -14,00 min
- Razvojni čas 3,30 – 4 min
Povprečna energijska vrednost
Polselli Fascia Rossa | 100 g | % AR*/100 g | |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | kJ | 1497 | 18 % |
Energijska vrednost | kcal | 353 | 18 % |
Maščobe | g | 2,0 | 3 % |
Nasičene maščobe | g | 0,4 | 2 % |
Ogljikovi hidrati | g | 72,5 | 28 % |
Od tega sladkorji | g | 1,00 | 1 % |
Vlaknine | g | 2,500 | |
Beljakovine | g | 11,5 | 23 % |
Sol | g | 0,004 | 0 % |