Vanilijev biskvit
Na vanilijev biskvit se lahko spomnimo takrat, ko se želimo posladkati ob prijetnem jesenskem vzdušju, morda celo ob prasketanju kamina. Tokratni recept je pripravila La Sanja.
Količina: biskvit za 1 torto
Čas priprave: 1 h + ohlajanje
Velikost pekača: Ø 24 cm
Sestavine:
- 6 M jajc sobne temperature
- 180 g sladkorja
- 4 JŽ olja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 220 g moke Polselli Ideale per Dolci
- 4 g pecilnega praška
- Ščep soli
Pečico segrejemo na 160 stopinj, pekač namastimo po robovih in ga obložimo s papirjem za peko. Jajca ločimo. Polovico sladkorja, olje in vaniljev sladkor zmešamo z rumenjaki in jih stepamo 5 minut, da narastejo in pobelijo. Drugo polovico sladkorja z beljaki stepemo v trd sneg.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo. Rumenjake zlijemo k beljakom in z metlico počasi in previdno poenotimo masi. Nato v 2-3 korakih dodamo še moko, ki jo prej presejemo. Z metlico jo počasi inkorporiramo k jajčni zmesi. Dobiti moramo puhasto maso, ki ni preveč tekoča.
Temperaturo pečice zmanjšamo na 155 stopinj. Zlijemo jo v pekač in na spodnji rešetki pečemo 40 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit na sredini pečen. Če ni, peko ustrezno podaljšamo.
Vanilijev biskvit ohladimo v pekaču in prerežemo na poljubno število oblatov.