Košarica
0.00€

Vanilijev biskvit

recept za vanilijev biskvit

Na vanilijev biskvit se lahko spomnimo takrat, ko se želimo posladkati ob prijetnem jesenskem vzdušju, morda celo ob prasketanju kamina. Tokratni recept je pripravila La Sanja.

Količina: biskvit za 1 torto
Čas priprave: 1 h + ohlajanje
Velikost pekača: Ø 24 cm

Sestavine:

  • 6 M jajc sobne temperature
  • 180 g sladkorja
  • 4 JŽ olja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 220 g moke Polselli Ideale per Dolci
  • 4 g pecilnega praška
  • Ščep soli

Pečico segrejemo na 160 stopinj, pekač namastimo po robovih in ga obložimo s papirjem za peko. Jajca ločimo. Polovico sladkorja, olje in vaniljev sladkor zmešamo z rumenjaki in jih stepamo 5 minut, da narastejo in pobelijo. Drugo polovico sladkorja z beljaki stepemo v trd sneg.

Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo. Rumenjake zlijemo k beljakom in z metlico počasi in previdno poenotimo masi. Nato v 2-3 korakih dodamo še moko, ki jo prej presejemo. Z metlico jo počasi inkorporiramo k jajčni zmesi. Dobiti moramo puhasto maso, ki ni preveč tekoča.

Temperaturo pečice zmanjšamo na 155 stopinj. Zlijemo jo v pekač in na spodnji rešetki pečemo 40 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit na sredini pečen. Če ni, peko ustrezno podaljšamo.

Vanilijev biskvit ohladimo v pekaču in prerežemo na poljubno število oblatov.

Sarini recepti
Nazaj
Obroč s semeni
Naprej
Slaniki