Piškoti s koščki čokolade
Tokrat vam predstavljamo recept za izjemne piškote z mlečno čokolado. Za vas ga je pripravila Sara Popović. Za to enostavno sladico potrebujete naslednje sestavine:
- 3 skodelice moke (Polselli Biscotti)
- 1,5 skodelice sladkorja
- 1,5 čajni žlički pecilnega praška
- Aroma vanilije ali vanilijin sladkor
- 1 čajno žličko soli
- 1 skodelico mehkega masla
- 350 gramov na koščke narezane mlečne cokolade (Sara je uporabila belo in mlečno čokolado)
- 2 veliki jajci
Pečico segrejemo na 190° (z vključeno ventilacijo). Suhe sestavine zmešamo skupaj, v posodi posebej penasto vmešamo jajca, sladkor in maslo (mokre sestavine). Te med mešanjem vmešamo v suhe, da dobimo kompaktno piškotno maso. Dodamo na koščke narezano čokolado in vse skupaj premešamo.
Na pekač, ki ga prej zaščitimo s peki papirjem, enakomerno razporedimo kroglice, velike približno 2×2 cm. Če imamo klasično pečico, lahko na pekač postavimo 20 kroglic naenkrat. S sestavinami, omenjenimi zgoraj, lahko napolnite dva pekača in pol.
Piškote pečemo 10minut, nato jih vzamemo ven in počakamo, da se ohladijo. Če piškotek morda zgleda surov, ko vanj na vrhu malenkost pritisnemo, je to popolnoma v redu. Za mehke in sočne piškote priporočamo, da jih ne prepečete. Takoj, ko robovi malo porjavijo, jih lahko vzamete ven.
Pa dober tek!