Tortelini z gobami in rikoto

Tortelini z gobami in rikoto morda niso primerni za hitre obroke, ko se nam mudi in nam želodček že pošteno kruli, a se oddolžijo s slastnim prepletanjem polnih okusov značilnih italijanskih sestavin. Recept je prišel izpod rok La Sanje.
- Količina: ca. 6
- Čas priprave: 3 h
Sestavine za testo:
- 370 g Polselli per Pasta, tip 00
- 4 manjša jajca
- 2 JŽ oljčnega olja
- Velik ščep soli
Sestavine za nadev:
- 2 JŽ masla + olje za praženje
- 2 večji čebuli
- 4 stroki česna
- 500 g šampinjonov
- 1 JŽ majarona
- 1 JŽ moke
- 2 JŽ naribanega parmezana
- 250 g rikote
- Sol in poper
Najprej se lotimo nadeva. Čebulo sesekljamo, česen stremo, gobe narežemo na kocke. Maslo razpustimo, dodamo olje in čebulo ter jo posteklenimo. Dodamo gobe in česen ter pražimo 10 minut, da voda izpari. Dodamo majaron, sol, poper ter moko in dobro premešamo in ohladimo. Ohlajenemu nadevu dodamo parmezan in rikoto ter dobro premešamo. Postavimo na stran.
Lotimo se testa. Na delovno površino damo moko, na sredi napravimo jamico, vanjo ubijemo jajca, dodamo olje in sol. Z vilicami razžvrkljamo jajca ter sproti s krožnimi gibi vmešavamo moko. Ko je testo dovolj gosto, ga začnemo gnesti z rokami in ga gnetemo 10 minut. Pokrijemo s folijo in damo v hladilnik za 30 minut. Nato ga razdelimo na štiri dele in ga spustimo skozi najdebelejši nastavek v strojčku. Da bomo dobili ravno enakomerno razvaljano testo, ga preložimo kot kaže slika. Končni izdelek 2(3) naj bo ožji kot širina strojčka, saj se bo med valjanjem testo razširilo. Testo vmes večkrat posujemo z moko, da se ne bo prijel na valjček.
Za vsako postajo debeline testo dvakrat spustimo skozi in končamo na debelini št. 2. Na testo polagamo kupčke nadeva (1 zvrhana ČŽ), okrog in okrog premažemo z vodo ter pokrijemo z drugim, enako velikim delom testa. Dobro potlačimo, da se obe polovici sprimeta in izrežemo (z nožem ali kozarcem) poljubne oblike.
Sveže testenine so kuhane v 2-3 minutah, lahko pa jih tudi zamrznemo. Tako bodo tortelini z gobami in rikoto naslednjič tudi mnogo hitreje na mizi.
Nasvet: Med valjanjem preostanek testa vedno hranite v foliji, saj se bo v nasprotnem primeru hitro posušil.