Opis
Mešanica z rženo moko se uporablja za izdelavo temno obarvanih izdelkov z močno aromo. V njej so vlaknine, mineralne soli in veliko vitaminov, zlasti v skupini vitaminov B. Zaradi topnih vlaknin in nizke vsebnosti maščob je odlična alternativa za izdelke z manj kalorijami kot tradicionalni izdelki. Odlično se ujame z okusi prekajenega, z lososom, maslom, različnimi narezki in začinjenimi klobasami.
Ržena moka je izjemno uporabna za mešanje z drugimi mokami in žal smo nanjo kar pozabili, čeprav daje kruhu nevsiljiv sladkast okus in polnovrednost, pa tudi manjše kalorične vrednosti niso zanemarljive.
V kolikor so vam mešanice s pirino moko ljubše, priporočamo Polselli Germe di Grano.
Sestavine
- Tip »1« mehka pšenična moka, ržena moka, sončnična semena, laneno seme.
Alergeni
- Izdelek vsebuje gluten in lahko vsebuje sledi soje.
Povprečna energijska vrednost
Polselli Segale Le Ricette | 100 g | % AR*/100 g | |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | kJ | 1497 | 18 % |
Energijska vrednost | kcal | 353 | 18 % |
Maščobe | g | 2,5 | 3 % |
Nasičene maščobe | g | 0,5 | 2 % |
Ogljikovi hidrati | g | 72,5 | 28 % |
Od tega sladkorji | g | 1,00 | 1 % |
Vlaknine | g | 3 | |
Beljakovine | g | 13,5 | 25 % |
Sol | g | 0,004 | 0 % |