Opis
Moka s pšeničnimi kalčki je primerna za peko kruha. Moka je mleta na kamnu in ohranja vonj in okus ročno obdelane moke. Zaradi nežnega mletja in aktivnih pšeničnih kalčkov je ta hranljiv izdelek bogat z aminokislinami in mineralnimi solmi. Odlično se ujame z okusi/hrano kot so goveji karpačo, artičoke, pinjole in buče.
Pšenični kalčki v kuhinji niso novost. Premorejo visoko vsebnost beljakovin, zato je ta mešanica pšenične in pirine moko tista, ki jo izberemo ko želimo polnovredni doma pečeni kruh.
Polselli Farro Le Ricette prav tako vsebuje pšenične kalčke.
Sestavine
- Tip »0« mehka pšenična moka, pirina moka, aktivni pšenični kalčki.
Alergeni
- Izdelek vsebuje gluten in lahko vsebuje sledi soje.
Alveografske vrednosti
- W 265/275
- P/L 0,50/0,55
Farinografska vrednost
- Absorpcija 60-62%
- Indeks vrednosti 48-49
- Stabilnost 12,00 -13,00 min
- Razvojni čas 3 – 3,30 min
Povprečna energijska vrednost
Polselli Orzo Tostato Le Ricette | 100 g | % AR*/100 g | |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | kJ | 1497 | 18 % |
Energijska vrednost | kcal | 353 | 18 % |
Maščobe | g | 2,5 | 3 % |
Nasičene maščobe | g | 0,4 | 2 % |
Ogljikovi hidrati | g | 71 | 28 % |
Od tega sladkorji | g | 1,00 | 1 % |
Vlaknine | g | 4,000 | |
Beljakovine | g | 13,5 | 25 % |
Sol | g | 0,004 | 0 % |