Opis
Babka je zavito slastno testo, narejeno iz najbolj kakovostne moke za daljše vzhajanje. Namesto kvasa moki dodamo droži, kakovostno maslo, rumenjake in mleko. Babka je znana tudi kot prepletenka in so jo poznali že v začetku 19. stoletja, v židovskih skupnostih vzhodne Evrope. Nastala je kot uporabljen višek testa pri pripravi slavnostnega kruha. Ponekod jo pečejo tudi ob večjih praznikih in zato jo mnogi vidijo tudi kot praznični kolač.
Izberete lahko med sladkim ali slanim nadevom.
- nutela ~ lešniki
- bela čokolada ~ pistacije ~ maline
- gobice ~ tartufata
- pizza babka (šunka, sir, pelati, origano)
- cimetova (cimet, rjavi sladkor, preliv)
Naročilo za tekoči teden je potrebno oddati do srede, saj se dostava vrši vsak petek v dopoldanskem času samo po Ljubljani in bližnji okolici.
Za naročila izven termina pošljite povpraševanje.